MOHON KERJASAMA ANDA[SURVEI] Gangguan Seksual: Pengalaman Anda

Isu lawak lucah bukanlah suatu perkara baharu dalam kalangan masyarakat hari ini. Baru-baru ini dunia seni tanah air gempar selepas tular sedutan temu bual seorang pelakon yang telah berkongsi secara terperinci tentang pembikinan babak rogol melibatkan seorang pelakon lain, yang disifatkan agak keterlaluan dan melampau. Ini berikutan perbuatan melawak yang mengandungi unsur lucah melampau seolah-olah sesuatu yang normal dan diterima pada hari ini. Normalkah situasi ini?

Jika sebelum ini seorang pelajar sekolah tampil membuat laporan polis terhadap gurunya yang membuat lawak lucah, kini giliran atlet penerjun negara, Datuk Pandelela Rinong berkongsi kisah serupa. Persoalannya, pernahkah anda berhadapan dengan keadaan ini? Apakah tindakan anda? Bagaimana stigma dan penerimaan masyarakat terhadap suara anda?

📌

Maka, satu survei sedang dilaksanakan oleh Wanita IKRAM Malaysia, (Sayap wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia, sebuah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan kehidupan masyarakat umum), bagi melihat sejauh mana isu ini membarah dalam masyarakat dan seterusnya merangka program susulan mendidik masyarakat bagi membendung dan membasmi isu ini.

📌

Survei ini mengandungi 2 muka surat dan akan mengambil masa lebih kurang 5 minit. Sila klik pautan di bawah untuk maklumat lanjut dan seterusnya mengisi survei ini:

http://bit.do/surveigangguanseksual

Terima kasih atas kesudian anda menjayakan survei ini. Kami juga menghargai jika anda boleh menguar-uar survei ini kepada ahli keluarga dan kenalan anda.

#rapejokeisnotfunny

Fb: www.facebook.com/wanitaikrammalaysia

IG: www.instagram.com/wanitaikrammalaysia

Twitter: www.twitter.com/wanitaikrammy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *